Om Oss

L’AGORÀ är ett konsumentkooperativ som arbetar med handel och distribution av livsmedel av bästa kvalitet, där fokus ligger på smak, hållbar och naturlig råvaruförädling samt samarbete med leverantörer som bedriver småskalig produktion.

Här kan du läsa våra stadgar —>

 

Våra nyckelord som sammanfattar vad vi står för och arbetar med är…

Kunskap

Vi anser att intresse och engagemang inom mat börjar med information. Vi vill att alla som handlar av oss och är medlemmar får en gedigen grund att stå på när det kommer till kunskap om hur en produkt framställs, samt hur man kan använda den i sin matlagning.

Vi vill att kunskap om traditionella förädlingsmetoder och klassisk matlagning som smakar gott ska vara lättillgänglig och enkel att förstå. Vi arbetar aktivt med utbildning och rådgivning kring hur man kan använda våra produkter, samt matvaror i allmänhet.

Kvalitet

De produkter som vi handlar med har alltid odlats och förädlats på ett kvalitetsmässigt sätt av producenter som är kända av oss i föreningen.

Begreppet kvalitet är för oss mer än en stämpel och märkning – det handlar om personliga relationer och vetskap om vem som gör vad med de produkter som säljs.

Kultur

I begreppet kultur lägger vi in den kanske viktigaste delen i vår förening. Att komma samman, umgås och dela upplevelser som står i relation till mat. Hela idén bakom L’AGORÀ är att verksamheten ska realiseras och samskapas av sina medlemmar.